Onwaarschijnlijk succes??

De gemeente Amsterdam geeft tot nu toe nog een kleine subsidie aan koren. Je moet gevestigd zijn in Amsterdam en er jaarlijks een of twee concerten geven. Durgerdam ligt in de gemeente Amsterdam (‘landelijk Noord’) en met een concert in de Dorpskerk voldoen we dus aan de verplichting. De nabijgelegen dorpen Zuiderwoude en Broek in Waterland horen niet bij Amsterdam, Holysloot en Ransdorp weer wel.

Durgerdam dus. Twintig minuten fietsen vanuit de Indische Buurt, het Oostelijk Havengebied of IJburg, een wippie met de auto. Maar je moet op een donkere winteravond langs de IJsselmeerdijk (onverlicht?) voor een concert, gaan mensen dat doen? klein gelukje: het is komende vrijdag bijna volle maan, dat zit weer mee. Maar de weersvoorspellingen zijn slecht. Bovendien waarschuwde de koster mij dat er geregeld gecontroleerd wordt op fout parkeren. Wel is er enige parkeerruimte bij de voetbalvelden van s.v. DRC (‘voetbal zoals het vroeger was’, zie de leuke website in een prachtige ouderwets aandoende letter http://drc.slclubsite.nl/; DRC betekent trouwens Durgerdammer Racing Club, van 1931).

Mijn koorgenoten hebben met een vorig koor geregeld in Durgerdam gezongen en hebben er vertrouwen in. En het is de moeite van een winteravond-tochtje waard, zo bleek mij vandaag weer op onze repetitiedag. Erg veel plezier gehad, heerlijk gezongen. Het wordt goed. Volgende week nog een extra doorloop.

Categorie: Zingen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *