Biografie

Ik ben geboren in 1957 en opgegroeid in De Lier in het Westland, in een tuindersgezin. Na mijn middelbare school in Delft ging ik biologie studeren aan de VU in Amsterdam. Ik studeerde af in de wetenschapsfilosofie met o.a. didactiek als bijvak. Met veel plezier deed ik een klein bijvak in de wetenschapsvoorlichting, niet wetende dat ik later in het schrijfvak zou stappen.

Na 13 jaar als HBO-docent en 5 jaar als adviseur werd ik in 2005 tekstschrijver. Ik werk graag aan projecten waar ik inhoudelijk iets kan bijdragen. Zo schreef ik onlangs een beleidsnotitie voor een waterschap over ecologisch maaibeheer. Ik ben redacteur bij duinenenmensen.nl, een populairwetenschappelijk internetplatform over het duinlandschap. Verder ben ik redacteur van H2O, vakblad voor de watersector.

Al bijna tien jaar ben ik medewerker bij Natuurmedia, de uitgeverij van Rolf Roos, als eindredacteur en als schrijver. Ik was o.a. eindredacteur van ‘Niet zonder elkaar’ over bloemen en insecten (winnaar Jan Wolkersprijs 2015). Van 2009 tot 2013 werkte ik als (eind)redacteur mee aan ‘Duinen en mensen’: drie natuurboeken over de kust van Kennemerland, Noordkop & Zwanenwater en Texel. In 2014 schreef ik over voeding en gezondheid in een project van Gaston Remmers over Personalised Food. In 2010 schreef ik ‘Ontdek de stadsbodem’, een boek over de functies van de stedelijke bodem (ook een uitgave van Natuurmedia).

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.